Google Search

Google

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

koszonto helye...

Kedves Olvasó! Ezen az oldalamon találhatod a magyar vonatkozású híreket. Infók a világból, egyetemekről, szerelemről, s sok minden érdekes topicról. Kellemes időtöltést kívánok ezen a blogon... Szerkesztő

RSS - oliverhannak.com

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Vajon összejön a Stephen Colbert Kormányzati Negyed?

2007.08.16. 23:29 oliverhannak

NOL • Népszabadság Online   • 2007. augusztus 16
A zöld gondolatot és a polgárbarát szolgáltató államot is jelképezniük kell azoknak az ötleteknek, amelyeket október végéig várnak a kormányzati negyed elnevezésére - mondta a kormányszóvivő a Nyugati Pályaudvaron tartott tájékoztatóján.
Daróczi Dávid elmondta: a két szakaszban megvalósuló pályázat során október 31-ig várják a névjavaslatokat. A beérkező pályázatok közül a tíz legjobbat választja ki egy szakmai zsűri, majd ezek közül internetes szavazáson dől el, hogy melyik lesz a majdani kormányzati negyed elnevezése. A névadó pályázat eredményhirdetése a jövő év elején várható - mondta Daróczi Dávid, hozzátéve, hogy a nyertes környezetbarát jutalmat kap. A díja egy állva használható, giroszkópos robogó, és ő ültetheti el az első fát a később parkosítandó területen. A pályázatokat postán, illetve e-mailben lehet eljuttatni a Kormányzati Negyed Projektirodához.

A kormányszóvivő emlékeztetett rá, hogy nem egyszerűen kormányzati negyedről van szó, ez ugyanis csak töredéke a környezetében megvalósuló fejlesztéseknek. "Egy új városközpont lesz az ország fővárosában, amely természetes, nyitott, modern és világszínvonalú" - fűzte hozzá a kormányszóvivő. A tájékoztatón Görözdi György, a kormányzati negyed tervezését-építését felügyelő miniszterelnöki megbízott arról beszélt: nemcsak az építészeké és a szakembereké a leendő kormányzati negyed. Azt szeretnék, ha társadalmi szervezetek, közéleti személyiségek is elmondanák a véleményüket.

A Nyugati Pályaudvaron tíz héten keresztül zajlik majd eszmecsere közéleti emberekkel, politikusokkal, de bárki részt vehet és elmondhatja a véleményét, javaslatait - mondta Görözdi György. Hozzátette: a beszélgetések egy-egy szakmai részlet köré épülnek, így a zöld gondolat, a városrendezés, a két érintett kerület együttműködési lehetőségei egyaránt szóba kerülnek az eszmecserék során.

Görözdi György azt is elmondta, hogy a nyertes terveket októberig kiállítják a Nyugati Pályaudvaron, októberben, az építészeti hónap keretében már a többi pályázati anyag is megtekinthető lesz egy kiállítás keretében. Novembertől a nagyobb vidéki városokban is megismerhetik az érdeklődők az elképzeléseket, mert "nemcsak Budapesté a kormányzati negyed, hanem az egész országé" - összegezte Görözdi György.

A miniszterelnöki megbízott egy kérdés kapcsán elmondta: a kivitelezői pályázat most a hiánypótlási szakasznál tart. Augusztus 21-én dől el, hogy mely konzorciumokat hívják meg az ajánlattételi szakaszra, erről a nyilvános eredményhirdetést augusztus 24-én tartják. A pályázat teljes befejezése decemberre várható. Görözdi György azt is közölte: a pályaudvaron novemberben megkezdődik már egyes sínek bontása, a műemléki épület melletti vágánysort a jövő év tavaszáig megszüntetik. Hogy mi lesz a jövője a Nyugatinak, arról a kormánynak december 31-ig kell döntenie - tette hozzá a miniszterelnöki megbízott.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oliverhannak.blog.hu/api/trackback/id/tr48141970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása